Eğitim Sitesi

Bindirme Nedir? Bindirme Hakkında Kısaca Bilgi

Bindirme Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Bindirme:

İki ya da daha fazla görüntünün birbiri üzerine bindirilerek, başka bir deyişle farklı filmlerdeki farkı görüntülerin aynı kağıt üzerinde birleştirilerek kullanılması.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Bindirme:

Fotoğraf çiftlerinin ortak alanları, bu olguyu gösteren durum, örtme.

 

Futbol Terimi Olarak Bindirme:

Topa sahip oyuncunun önüne fırlayarak pozisyon alma biçimi.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Adobe Photoshop: Piksel tabanlı görüntü, resim ve fotoğraf düzenlemede bir tek biçim olan, Adobe Systems'in sayısal fotoğraf işleme yazılımıdır. Vektörel işlemlerde ve yazı işleme konusunda yeteneklidir.

    Microdrive: IBM'in geliştirdiği minyatür bir hafıza ünitesidir. ya da hard-disk'tir denebilir. Compact Flash tip II büyüklüğünde olup 170MB, 340MB, 512MB ve 1GB lık farklı büyüklükte olanları vardır. Panasonic'in geliştirdiği ve çok ufak olan SD hafıza kartlarından sonra değerini yitirmiştir denebilir.

    Büyük Format: Filmler boyutları (format) itibariyle üçe ayrılırlar: Standart (35mm.), Orta ve Büyük format. Büyük format, orta format olarak kabul edilen 4x5, 6x7, 8x10 (en x boy) ölçülerinden daha büyük filmler için kullanılır. Büyük formatın avantajı, görüntü kalitesinde çok az kayıpla, oldukça büyük baskılara izin verebilmesidir. Büyük format' ta gren sorunu yoktur ve örnek baskılar (kontakt) doğrudan negatiflerden yapılabilir.

    Arka ışık: Fotoğraf makinesine doğru, konuya arkadan gelen doğal ya da yapay ışık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü