Eğitim Sitesi

Bilim İnsanı Nedir? Bilim İnsanı Hakkında Kısaca Bilgi

Bilim İnsanı Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Bilim İnsanı:

Bilimsel çalışmalarla uğraşan kimse, bilgin, alim.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Sanat: 1. Bir duygunun, bir tasarının ya da özelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü. 2. Bir şey yapmada gösterilen ustalık, hüner beceri, yetenek.

    Yazılı İletişim: Yazı yoluyla sağlanan iletişimdir. Not, mektup, gazete, dergi ve kitaplardaki yazılar veya yazılı işaretler aracılığı ile yapılan iletişimdir.

    Tapates: Anadolu uygarlıklarından biri olan Frigler'de dokunan halı ve kilimlere verilen ad.

    Ahilik: Selçuklular ile Osmanlılar döneminde Anadolu'da kurulan esnaf ve zanaatkâr loncalarının öncüsü sayılan sosyal örgütlenme. Şehirlerde oturan esnafın aralarında birleşerek kurdukları dini ve ekonomik özellikte bir teşkilattır. "ahi" kelimesi "kardeş" anlamına gelir. Ahiler, esnaf, tüccar ve diğer sahalardaki meslek grupları örgütlenmelerini sağlamış, böylece yerleşim merkezlerinde sosyal ve ekonomik düzenin kurulması yanında kültürün de gelişmesini sağlamıştır. Ustalığı tamamlayan kişiye Şet Töreni düzenlenir. Ahi babadan aldığı izine Destur denir. Ahilik eğitimde çırağın ahlâki eğitimine de çok önem verilirdi. Ahilik teşkilatının kurucusu, Ahi Evran'dır. Aslı adı Şeyh Mahmut Nasuriddin'dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü