Eğitim Sitesi

Bilim Dalı Nedir? Bilim Dalı Hakkında Kısaca Bilgi

Bilim Dalı Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Bilim Dalı:

Üniversitelerde bölümlerin alt bilim veya uzmanlık dalları. Disiplin olarak da adlandırılır. Öğretim konusu olan veya olabilecek bilgilerin bütünü.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Önlisans: 1. Lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan ve genellikle 2 yıllık bir öğretim süresini kapsayan, ara iş gücünü yetiştirmeyi amaçlayan ve ortaöğretimin devamı niteliğindeki yüksek öğretim kurumlarıdır. Çoğu Meslek Yüksek Okulları (MYO) olarak isimlendirilirler ve sınavsız geçiş hakkının bulunduğu okullardır. 2. İki yıl (dört yarı yıl) süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi. Ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. 3. İki yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi.

    Meslek Yüksekokulu: Belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan, yılda iki veya üç dönem olmak üzere iki yıllık eğitim-öğretim sürdüren, önlisans derecesi veren bir yükseköğretim kurumudur.

    Vakıf Üniversiteleri: Bu üniversiteler çeşitli eğitim vakıfları tarafından kurulan özel üniversitelerdir. Harçları oldukça yüksek olup, tercih klavuzunda her üniversite harç miktarlarını belirtir.

    Bütünleme Sınavı: 1. Üniversite öğrencileri arasında kısaca "büt" olarak telaffuz edilir. Vize ve finallerde aldığınız notlar derste başarılı olmanız için yeterli değilse bütünleme sınavına girmeniz gerekir. Yani başarılı olmanız için size tanınmış ekstra bir sınav hakkıdır. 2. Okullarda başarısız olan öğrenciler için yapılan ek sınav, bütünleme sınavı, ikmal imtihanıdır. Eğitim kurumlarında gerçekleştirilen sınavlarda başarısız olan öğrenciler için telafi amaçlı yapılan sınav türüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü