Eğitim Sitesi

Bezir Yağı Nedir? Bezir Yağı Hakkında Kısaca Bilgi

Bezir Yağı Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Bezir Yağı:

Keten tohumundan çıkarılan yağ. Bu yağın kaynamamış olanına çiğ bezir ve kaynamış olanına kaynamış bezir denir. Çiğ bezir resim boyalarında, kaynamış bezir ise binaların ya da eşyaların ahşap kısımlarını boyamada kullanılan yağlı boyaların ezilip sulandırılmasında kullanılır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Kerpiç: Samanla karıştırılmış çamurun kalıplara dökülerek güneşte kurutulması ile yapılmış inşaat malzemesi, pişmemiş tuğla.

    Restorasyon: 1. Bir yapının veya eserin yıkılan, harap olan bölümlerinin daha fazla tahrip olmasını önlemek için aslına uygun biçimde onarılmasına verilen isimdir. 2. Tarihsel belge niteliğindeki bir sanat eserinin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için harap olmuş kısımlarının aslına uygun olarak onarılması.

    Dışa Vurumculuk: Doğacılık, akademicilik ve izlenimcilik akımlarına tepki olarak resim, heykel ve oyma baskı sanatlarında ortaya çıkmış bir anlayış. Dışa vurumculuk, doğanın anlatımı değil insanın içinin yansımasıdır (Bu sanat anlayışında sanatçı, kendi ruhsal durumunun anlatımını doğayla ilgili olmayan parlak renklerle anlatır.).

    Ante: Helenistik tapınaklarda sella (cella)nın yan duvarlarının uçları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü