Eğitim Sitesi

Beslenme Nedir? Beslenme Hakkında Kısaca Bilgi

Beslenme Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Beslenme:

Besin maddelerinin hücre ve vücutta kullanılmasına beslenme denir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Beslenme:

Vücut için gerekli besin maddelerini alma.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Beslenme:

Canlıların vücut için gerekli tüm besin öğelerini, gereksinimi karşılayacak miktar ve kalitede, düzenli ve sürekli olarak gövdeye almak.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Beslenme:

Sağlıklı yaşamak için gerekli olan besin maddelerinin vücuda alınmasıdır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Beslenme:

İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin ögelerini yeterli miktarda alıp vücutta kullanması.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Holozoik Yeme: Besinin katı parçacıklar halinde alınıp sindirilmesidir. Bu nedenle gelişmiş sindirim sistemine sahiptirler. Bu şekilde beslenen canlılar başka canlıları sürekli aramak, bulmak, yakalamak, parçalamak zorundadır bu yüzden sinir, kas sistemleri, çene ve diş yapıları gelişmiştir. Holozoik canlılar besinin çeşidine göre üç gruba ayrılırlar.Bunlar; - Herbivor(Otçul): Bitkisel besinlerle beslenirler. Selülozu içeren besinlerle beslendikleri ve selülozun sindirim hayvanlar tarafından yapılamadığı için bağırsakları çok uzundur. Selülozu sindiren enzimleri bulunmadığı için sindirim sistemlerinde selülozu sindiren tek hücreliler yaşar. Öğütücü dişleri çok gelişmiştir. Örnek: Keçi, inek, tavşan - Karnivor(Etçil): Hayvansal besinlerle beslenirler. Bağırsakları diğerlerinden daha kısadır. Parçalayıcı dişleri gelişmiştir. Örnek: Aslan, kurt, köpek - Omnivor(Otçul-etçil): Hem hayvansal hem bitkisel besinlerle beslenirler. Örnek: İnsan, ayı, fare

    Uyarılma: Hücrenin bir uyarana hemen cevap vermesi.

    Ozon: Molekülünde üç atom bulunan oksijenden oluşan, ağır kokulu, gaz durumundaki basit element.

    Kinetokor: 1.Üzerine mikrotubüllerin tutunduğu sentromer üzerindeki özelleşmiş yapı. 2. Kardeş kromatitleri bir arada tutan bölgeye sentromer denir. Sentromer üzerinde iğ ipliklerinin tutunduğu özel bölgeye ise kinetokor adı verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü