Eğitim Sitesi

Bernoulli İlkesi Nedir? Bernoulli İlkesi Hakkında Kısaca Bilgi

Bernoulli İlkesi Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Bernoulli İlkesi:

Bir hazne içinde ilerleyen ideal (tam akışkan) bir sıvının hazneye uyguladığı akışkan basıncı; akış hızı arttıkça azalır, azaldıkça artar.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Esnek olmayan çarpışma: Momentumun korunduğu halde toplam kinetik enerjinin korunmadığı çarpışmadır.Eğer çarpışmadan sonra cisimler birlikte hareket ediyorlarsa bu tür çarpışmaya ise tamamen esnek olmayan çarpışma denir.

    Merkezcil kuvvet: 1. Bir nesnenin yönünü değiştiren kuvvet. Çizgisel hızı sabit olan daire çevresinde dönen cisme etki eden merkeze doğru olan kuvvet mv2/r. 2. Newton'ın İkinci Hareket Yasası’na göre bir cisim ivmeli hareket yapıyorsa bu cisme dengelenmemiş bir kuvvet etki ediyordur. Düzgün çembersel hareket yapan cisimlerin çember merkezine doğru merkezcil ivmenin oluşmasına neden olan kuvvete merkezcil kuvvet denir. Merkezcil kuvvet, merkezcil ivme ile aynı yönlü ve çemberin merkezi yönündedir.

    Kuvvet: 1. Bir cismi harekete geçiren, hareket halindeki cismi durdurabilen, cisimlerde hareket ve şekil değişimine neden olan etki. 2. İtme veya çekme. İzole edilmiş nesnelerin ivmeye sahip olmaları durumu. Birimi SI birim sisteminde Newton dur. 3. Kütlesi olan cisimlere hareket kazandıran, cisimlerin hızını veya hareket yönünü değiştiren etkidir.

    Mekanik enerji: Yer çekim ve elastik potansiyel enerjiler gibi kinetik ve potansiyel enerjilerin toplamıdır. Bir başka deyişle fiziksel bir sistemin kinetik ve potansiyel enerjilerinin toplamıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü