Eğitim Sitesi

Benchmarking Nedir? Benchmarking Hakkında Kısaca Bilgi

Benchmarking Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Benchmarking:

Kıyaslama. Bir organizasyonun kendini değerlendirerek, rakiplerini, iş ortaklarını, diğer sektörlerdeki başarılı örnekleri inceleyerek, iç ve dış pazarlardaki uygulamaları araştırarak ve en iyi uygulamaları örnek alarak zayıf olduğu yönleri geliştirmesi.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Benchmarking:

Tezgah çalışması; bir kuruluşun kendi sektöründen veya dışından başarılı bir kuruluşu referans alarak karşılaştırma yapması ve daha iyi olmaya çabalaması; aynı sektörde çalışan şirketlerin birbirlerinin ürünleri üzerinde yaptığı inceleme, piyasa araştırması, pazarlama taktiklerinin belirlenmesi gibi etkinlikler; bir şirketin rakiplerinin üretimden yönetim şekline kadar tüm yöntemleri detaylı olarak incelemesi ve kendi şirketine adapte etmesi olarak adlandırılır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi: Kanun ve tüzüklerin emrettiği diğer ilanlar ve mahkemeler, resmi daireler ve kamu tüzel kişileri tarafından ticaret işleriyle ilgili olarak verilen ilanlar ve iflas memuru tarafından hazırlanan iflas ve konkordatoya ait kazai kararları yayınlayan gazete.

    Afet: Bela, büyük felaket. Deprem, su baskınları vb.

    Yer Altı Suyu Kirliliği: Yer altı suyu kirliliğinin başlıca kaynakları lağım suyu tesisatı, lağım çukurları vb. ile kıyı bölgelerinde tuzlu su sızıntılarıdır.

    Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde, Elektrik ve Havagazı Tüketiminden alınan vergi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü