Eğitim Sitesi

Behre Nedir? Behre Hakkında Kısaca Bilgi

Behre Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Behre:

Pay, hisse.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Lonca: Ortaçağ'a özgü bir kurum olan loncalar, daha çok aynı meslekte çalışan tüccar, esnaf ve zanaatkârların kendi çıkarlarını korumaya yönelik olarak kurdukları birliklerdir. İlk loncalar genellikle dinsel amaçlarla kuruldu. Loncalar, üyelerini sıkı kurallarla denetlerdi. Kötü mal satan ya da mallarına yüksek fiyat koyanlar bu kurallar gereğince cezalandırılırdı. Bu loncalarda usta olan zanaatkâr, yanında kalfa ve çırak çalıştırarak mesleğin devamlılığını sağlardı.

    Cilalı Taş Devri (Neolitik devir): Kaba ve Yontma Taş çağlarından sonra gelen dönemdir. Buzul çağından çıkıldığı için insanlar mağaraları terletmiş, su kenarlarına yerleşerek kulübeler yapmaya başlamışlardır.İlk dokuma ürünleri, çanak çömlek yapımı, tarım ve hayvancılık ile mezar kültürünün başlaması bu dönemin önemli özellikleridir.

    Kışlak: Kışı geçirmek üzere barınılan yer, orduların ve göçebe oymakların hayvanları ile birlikte yayladan inip konakladıkları yer.

    İlmiye Sınıfı (Ulema): İlim adamları sınıfı. Osmanlı Devleti'nde din yargı ve öğretim işleriyle uğraşan devlet görevlilerinden oluşan sınıftır. Medrese öğrencilerinden başlayıp, ülkedeki tüm imamları ve kadıları içine alan geniş bir yelpazeyi içine alır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü