Eğitim Sitesi

Baz Fiyat Nedir? Baz Fiyat Hakkında Kısaca Bilgi

Baz Fiyat Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Baz Fiyat:

Bir hisse senedinin seans içinde işlem görebileceği üst ve alt fiyat limitlerinin ve fiyat adımlarının belirlenmesine esas teşkil eden fiyattır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Özel Kapsamlı TÜFE Göstergeleri (ÖKTG): TÜFE'den bazı alt kalemlerin çıkarılması yoluyla ulaşılan endekslerdir. Para politikası çerçevesinde uygulanan politikaların etkinliğini ölçebilmek için TÜFE'den para politikasının kontrolü dışındaki kalemlerin dışlanması gerekmektedir. Ancak, enflasyona gelen şoklar dönemler itibarıyla farklı nitelikte olabileceği için, tek bir 'çekirdek enflasyon' göstergesinin para politikası denetiminde olmayan bütün unsurları dışlama olasılığı oldukça düşüktür. Bu nedenle çekirdek olarak adlandırılabilecek tek bir gösterge yerine farklı dışsal şokların ayrıştırılmasına yardımcı olabilecek şekilde belirlenen özel kapsamlı göstergeler kullanılmaktadır.

    Gecikme Ücreti: Herhangi bir borcun geç geri ödenmesine tahakkuk ettirilen ücret.

    Vadeli Sözleşme: Gelecek bir tarihte üzerine anlaşılan bir fiyat ve vade üzerinden bir mal veya enstrümanı değiştirme yükümlülüğüne verilen addır. Forward ve vadeli işlem kontratları arasında ki ana fark, vadeli işlemlerin organize borsalarda, forward işlemleri ise tezgahüstü piyasalarda (OTC) işlem görür ve vade sonu kişiye özel belirlenebilir.

    Teminat Tamamlama Çağrısı: Alacağın Devredilmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü