Eğitim Sitesi

Baştaban Nedir? Baştaban Hakkında Kısaca Bilgi

Baştaban Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Baştaban:

Saçaklık bölümünü taşıyan ve sütun başlıkları üzerine oturarak, sütunları birbirine bağlayan taş bloklardan ibaret kısım.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Shaggy Halı: Shaggy halılar genel görünümüne göre uzun ve kalın tüylü post görünümlü halılardır. Shaggy halılar genellikle 5 cm ve 3 cm uzunluğunda hav (tüy) yüksekliğinde olmaktadır. İpleri kalın ve tercihe göre bükümlü, düz cinsleri olmaktadır. Kullanılan iplikte ipliğin yumuşak olmasına, halıya dokunuşta rahat bir temas sağlamasına dikkat edilmektedir. Shaggy halılar ilk bakışta post görünümünü andırmakla beraber isteğe göre her türlü ebatları yapılabilmektedir. Halılarda kullanılan iplikler alerji yapmamakta, insan ve çevre sağlığa hiçbir zararlı madde içermemektedir. Üretimde özellikle dikkat edilen husus sağlıktır. Shaggy halılar alışılagelmiş klasik halı tarzından tamamıyla farklı bir halı çeşididir. Desenleri modern ve geometrik desenlerden oluşmaktadır. Renk olarak iki grubta üretim yapılmaktadır. Birinci grub parlak canlı renkler den oluşan halı grubu, ikinci grub koyu, pastel renklerden oluşan halılardır.

    Duvar Kâğıdı: Duvarları süsleyip, güzelleştirmek için yüzeylerine yapıştırılarak uygulanan, çeşitli malzeme ve teknikler kullanılarak üretilen düz veya desenli kağıt. İyi korunursa uzun yıllar dayanıklı kalır. Uygulaması kolaydır, uygulama sırasında temizlik kolaylığı sağlar. Dekorasyon çeşitliliği vardır.

    Kuruma Zamanı: Uygulanan kaplama ya da boyanın istenilen sertliğe gelebilmesi için gerekli olan zaman.

    Masif Ahşap: Pratik deyimiyle, tomruktan biçildikten sonra kurutularak veya kurutulmadan kullanılan ahşap malzemeye denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü