Eğitim Sitesi

Baskı Çıtası Nedir? Baskı Çıtası Hakkında Kısaca Bilgi

Baskı Çıtası Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Baskı Çıtası:

Duvar parapet, baca gibi yüzeylere kaplanan örtü veya sıva dibi su yalıtım malzemelerini duvar yüzeyine sabitleyen çıtalardır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Beton Pompa Operatörü: Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, mobil ve yer (sabit) beton pompa makinelerini, beton dökümüne hazırlama, beton dökme ve döküm sonrası bakım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir

    Vazo: Çiçek koymak için kullanılan, cam, toprak, porselen vb. maddelerden ve çeşitli madenlerden yapılan, türlü boyut ve biçimlerde olabilen derin kap.

    Oluklar: Çatıların düz ya da eğik yüzeylerindeki yağış sularını toplayan yarım daire, dikdörtgen veya kare kesitli kanallardır. Oluklar, tek yüzeyli bir çatıda, çatının düşük kottaki tarafında; beşikörtüsü bir çatıda, çatının mahyaya paralel iki yanında; kırma çatıda ise tüm çatının çevresinde yer alır.

    Otomasyon Anahtarı: Akıllı Bina/Ev uygulamalarında aydınlatma, motorlu panjur, ısıtma sistemi kontrolünü sağlar. Uygulama alanları; büro, ev, otel, fabrika tesislerinin aydınlatma, AC kontrolüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü