Eğitim Sitesi

Başarı Testleri Nedir? Başarı Testleri Hakkında Kısaca Bilgi

Başarı Testleri Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Başarı Testleri:

Bir öğrencinin ya da bir öğrenci topluluğunun belli bir konuda, genellikle belirli bir öğretim sonunda elde ettiği bilgi, beceri ve anlayışı ölçen testler.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Dönem: Derslerin başladığı tarihten yarıyıl tatiline, yarıyıl tatili bitiminden ders kesimine kadar geçen süre. Yarıyıl.

    Sağlık Bilgisi: 1. Bireysel ve toplumsal açıdan beden sağlığının önemi üzerinde duran, okulda, çevrede ve ülkede beden sağlığına ilişkin olumlu ve olumsuz etmenleri inceleyen bilgi alanı. 2. Sağlıklı öğrenim ve öğretim koşullarıyla ilişkili olan bilgi ve ilkelerin tümü. 3. Beslenme, uyuma, diş bakımı vb. konuları kapsayan, öğrencilere beden ve ruh sağlığını koruma yollarını öğretmek amacıyla okutulan ders.

    Büyüme Eğrisi: Bedence ve zihince olgunlaşma sonucu organizmanın özellik ve görevlerinde ortaya çıkan değişmeleri çizgisel olarak belirten eğri.

    Lisans Üstü Eğitim: Lisans derecesi ya da diploması almış olanlara ilgi duydukları bir bilim dalında yüksek lisans (bilim uzmanlığı) ya da doktora öğrenimi yaparak uzmanlaşma olanağı sağlamak üzere düzenlenen eğitim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü