Eğitim Sitesi

Barmen Nedir? Barmen Hakkında Kısaca Bilgi

Barmen Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Barmen:

Alkollü içkileri, alkolsüz sıcak ve soğuk içecekleri ve bunlarla birlikte hafif yiyecekleri sunmakta uzmanlaşmış erkek personel.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Brüt Gezi Eğilimi: Brüt Gezi eğilimi= TP/P x 100 TP bir ülkenin veya belirli bir yörenin bireylerinde yapılan gezi sayısını, P Bir ülkenin veya belirli bir yörenin toplam nüfusunu ifade eder. Brüt gezi eğiliminde ikinci ve üçüncü kez yapılan geziler önemli bir yer tutmakta ve böylece her yüz kişinin kaç kez gezi yaptığı belirlenmektedir. Örneğin 100 kişilik bir grupta 60 kişi yılda bir defa, ya da 30 kişi yılda iki defa geziye çıkarsa, her iki durumda da istem 60 gezidir.

    Turizm İşletmeleri: Turizm işletmeleri turistik ihtiyaçların karşılanması amacıyla üretim unsurlarının sürekli ve bilinçli olarak bir araya getirilerek kar elde etmek için turizmle ilgili mal ve hizmetlerin ekonomik prensiplere uygun olarak hazırlandığı, üretildiği, arz edildiği ve sonunda katma değerin yaratıldığı ekonomik birimlerdir. Bir başka deyişle Turizm işletmeleri, Türk veya yabancı uyruklu; gerçek veya tüzel kişilerce birlikte veya ayrı ayrı gerçekleştirilen ve turizm sektöründe faaliyet gösteren ticari işletmeleri ifade eder. Turizm tesisleri genellikle kendileri turist akımı yaratmayan, fakat olmamaları halinde de turistin çekiciliği olan yer ve olayları aramayacağı turizm ürünleri, unsurlarıdır. Tesisler, çekici yer ve olayları bütünlerler.

    Net Turizm Geliri: Belli bir yörede, turistlerin toplam harcamalarından, doğrudan ve dolaylı kaçaklar çıktıktan sonra kalan miktar.

    Geleneksel: Geleneğe dayanan gelenekle ilgili olan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü