Eğitim Sitesi

Barkod Etiketi (Barcode Label) Nedir? Barkod Etiketi (Barcode Label) Hakkında Kısaca Bilgi

Barkod Etiketi (Barcode Label) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Barkod Etiketi (Barcode Label):

Makine tarafından okunabilen veriler içeren dikey çizgilerden oluşan küçük etiket. Kütüphane tarafından alınan her malzemeye, özel numarası olan bir barkod etiketi verilir.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Onaylı Basım (Authorized Edition): Bir eserin yazarının ya da varislerinin açık onayı ile yapılan basımı.

    Üç ayda bir çıkan: Yılda dört defa yayınlanan. Ayrıca ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış dönemlerinde çıkan yayınları da ifade eder. Birçok akademik dergi üç aylık olarak yayınlanır.

    OCLC (Elektronik Bilgisayar Kütüphane Merkezi): Kâr amacı gütmeyen bir kütüphane bilgisayar hizmeti ve araştırma organizasyonu olup, bilgiye ulaşmada ve bilgi maliyetlerini düşürme konusunda kütüphanelere yardım etmektir. OCLC, First Search elektronik sistemi sayesinde geniş bir veri tabanı sunar. Buna dahil olan World Çat, kütüphaneler arası ödünç sistemini kolaylaştıran linklere sahip bir kütüphaneler arası birleşik katalog sistemi olup bir çok özel konuda periyodik dizinleri de vardır. OCLC aynı zamanda kütüphane tarafından materyalleri işlemekte kullanılan kataloglama bilgisine erişme konusunda da yaygın şekilde kullanılır.

    Makale: Bir konu üzerine yazılmış ve genellikle 1-35 sayfa uzunluğunda olan kısa eser. Çoğunlukla bir magazinin, bilimsel derginin veya gazetenin bir parçası olarak basılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü