Eğitim Sitesi

Barit Nedir? Barit Hakkında Kısaca Bilgi

Barit Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Barit:

Doğal baryum sülfat. Metal cevheri damarlarında bol bulunan bu madde, boya sanayi ve petrol sondajlarında kuyu açma çamurunun ağırlaştırılmasında ve radyolojide sindirim organlarının filminin çekilmesinde kullanılır.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Barit:

Kâğıt ve diğer lifli malzemelerden yapılmış olan fotoğraf kâğıtlarında duyarlı katmanın emilmesini önlemek için kullanılan kaplama. (baryta)

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Dördüncü Zaman (Kuaterner): Günümüzden 2 milyon yıl önce başladığı ve hala sürdüğü varsayılan jeolojik zamandır. Zamanın önemli olayları :İklimde büyük değişikliklerin ve dört buzul döneminin (Günz, Mindel, Riss, Würm) yaşanması. İnsanın ortaya çıkışı.Dördüncü zamanı karakterize eden canlılar mamut ve insandır.

    Vizon: Sansargillerden kürklü bir memeli hayvan türü.

    Yapı Plarformu: Yatay yapıyı oluşturan yer şekillerinden biridir. Kornişleri meydana getiren sert tabakaların her biri, üzerlerinde yer alan yamaçların işlenmesinde yerel ve geçici taban seviyesi rolünü oynar. Yamaçların gerilemesi sırasında sert tabakaların üstlerinde yer alan yumuşak tabakalar zamanla aşınırlar. Dersimiz.com Böylece sert tabakalar yüzeye çıkar ve geniş düzlükler meydana getirir. Bu düzlüklerin her birine sert tabaka yüzeylerine ya da yapıya bağlı olarak oluştukları için yapı platformu adı verilir. Yapı platformları bu özellikleriyle aşınım yüzeylerinden ayrılırlar.

    Bağcılık: Üzüm bağı yetiştirmek ve bundan kazanç sağlama işi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü