Eğitim Sitesi

Bar Tipi Telefon Nedir? Bar Tipi Telefon Hakkında Kısaca Bilgi

Bar Tipi Telefon Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bar Tipi Telefon:

Bar Tipi TelefonBu popüler telefonlar, isimlerini İngilizce çubuk çikolata veya şeker anlamına gelen "candy bar" görünümlü şekillerinden alır. Kolay erişimli düğmeler ve çarpıcı bir ekran bu telefonların popülerliğini artırmıştır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Teletekst (Teletext): Metin ve basit grafiklerin televizyon ekranına aktarılması için kullanılan havadan yayın tiplerinden birine verilen isimdir. Yayın tarama satırlarındaki kullanılmayan parçalardan yararlanır ve izleyebilmek için televizyonda özel bir çözücüye gereksinim duymaktadır. Teletekst genel olarak tek yönlü bir yayın tipidir. Kullanıcı uzaktan kumandadaki tele-tekst tuşları ile görmek istediği sayfayı seçebilir.

    Dahili Sürücü: Dahili optik sürücüler dijital verileri diskten okuyabilir (oynatabilir) ve diske yazabilir. Harici sürücülerin aksine, PC kasanızın içine yerleştirilirlerek PC'nize bir kablo aracılığıyla bağlanırlar.

    MS (Mobile Station): Mobil İstasyon. Cep telefonunun kendisi. Mobil ekipman olarak da adlandırılır.

    Cathode Ray Tube (CRT): katot ışınlı tüp. Halk dilinde, “Tüplü Tv” olarak bilinir. CRT Tv’ler LCD ve Plazma Tv’ler gibi ince değildir. Kasalarını büyük yapan, tüplerinin büyük olmasıdır. Son dönemde tüpleri, dolayısıyla kasaları daha ince olan (slim) ve ekranları bombeli değil düz olan (flat) tüplü Tv’ler piyasaya sürülmüştü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü