Eğitim Sitesi

Balya Nedir? Balya Hakkında Kısaca Bilgi

Balya Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Balya:

Tüccar eşyası dengi, ticaret mallarının sarılıp bağlanmasıyla yapılan yük.

 

Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Balya:

(Demir ve tellerle bağlanmış ticaret eşyası) Malın bir yerden bir yere nakli sırasında fazla yer tutmaması için yapılan işlemdir. Preslenip hacmi küçültülmüş mal da denebilir.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Kamu İktisadi Teşebbüsü: Ekonominin kurallarına ve ekonomik gereklere uygun olarak, özel hukuk hükümlerine göre idare edilerek, işleyiş ve denetimleri iktisadi, ticari ve sınaî esaslara uygun olarak yapılan, özerk bir tarzda verimli ve rasyonel bir şekilde hizmet gören, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan teşebbüs ve teşekküllerdir.

    Sakarya 75: Yazlık karakterli, orta boylu, kurağa ve yatmaya dayanıklı, dane dökmez, kırmızı kılçıklı, kırmızı çıplak kavuzlu. Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

    Ekosistem: 1- Bir bölgede farklı bitki veya hayvan populasyonlarının meydana getirdiği topluluk ve etrafındaki cansız çevreye ekosistem denir. 2- Belli bir alanda tüm canlı ve cansız faktörlerin durmaksızın birbirleriyle ilişkisinden ortaya çıkan yapıdır.

    Gynoeceious: Erkek çiçekleri taşıyan bitkilere erkek (androecious), dişi çiçekleri taşıyanlara da dişi (gynoeceious) denir. Antep fıstığı, hurma, incir, papaya, kivi, ıspanak ve kuşkonmaz dioik bitkilerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü