Eğitim Sitesi

Bakış açısı Nedir? Bakış açısı Hakkında Kısaca Bilgi

Bakış açısı Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Bakış açısı:

Objektifin bir konuyu gördüğü açı.

 

Sanat Terimi Olarak Bakış Açısı:

Sanatçının bir konuyu resmetmek için baktığı varsayılan nokta. ( Viewpoint, Vantage Point)

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Bakış Açısı:

Herhangi bir varlık, olay ve insan karşısında, sahip olduğumuz dünya görüşü, hayat tecrübesi, kültür, yaş, meslek, cinsiyet, ruh hâli ve yere göre alınan algılama, idrak etme ve yargılama tavrı.

 

Uydu Terimi Olarak Bakış Açısı:

Çanak antenin uydudaki yayınları sorunsuz bir şekilde alabilmesi için uyduya doğru bakması gereken açı.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Dijital Fotomontaj: Dijital fotoğrafçılıkta, 2 veya daha fazla fotoğrafı veya bunların parçalarını birleştirerek tek bir nihai görüntü oluşturmaktır.

    Piksel: Picture (PIX) ve elements (EL), sözcüklerinin kısaltmasından oluşur. Dijital bir görüntünün en küçük veri parçalarıdır. Bir görüntüde ne kadar çok piksel bulunursa, çözünürlük o kadar yüksek olur.

    FireWire (IEEE-1394): Daha çok yeni versiyon bilgisayarlarda özellikle Macintosh'larda var olan bir nevi bağlantı kapısıdır. Resim ve video gibi çok yer kaplayan büyük dosyaların bilgisayar ortamına Seri, Paralel ve USB bağlantı kapılarına göre çok daha hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlar. Sony'de adı i-Link olarak ta ifade edilir.

    2x 4x 6x 8x 10x: Bir kameranın objektifinin optik ya da dijital olarak yaptığı zoom oranını ifade eder. Örneğin 3x değeri 3 kademe optik veya dijital olarak çekim alanına yakınlaşma şeklinde düşünülebilir. X harfinin önündeki rakam fotoğraf makinesinin objektifinin uzağı kaç kat yaklaştırabileceğine işaret eder. Optik zoom fotoğrafta hiç bir bozulma yapmaz iken dijital zoom fotoğrafta tahribata neden olur. Zira dijital zoom bir nevi yanıltmacadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü