Eğitim Sitesi

Bağımsız Ve Sürekli Haklar Nedir? Bağımsız Ve Sürekli Haklar Hakkında Kısaca Bilgi

Bağımsız Ve Sürekli Haklar Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Bağımsız Ve Sürekli Haklar:

Başkasına devri ve mirasçılara intikali yasak veya izne tabi olmayan, en az 20 yıl veya daha fazla süre için kurulmuş ve tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya bir gayrimenkul gibi tescil edilmiş üst hakkı, kaynak hakkı gibi irtifak haklarıdır.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Müşterek Medhal: Sosyal tesis, ticari mahal, yüzme havuzu, tenis kortu, ısı merkezi gibi taşınmaz mal veya bağımsız bölümler başka parsel veya bağımsız bölümlerin ortaklaşa kullanılan yeri olarak ayrılabilir. Eski tapu sicil nizamnamesi bu durumu müşterek methal adını vermişti yeni tapu sicil tüzüğü 26. Maddesinde ortaklaşa kullanılan yer tabirini kullanmıştır. Ortaklaşa kullanılacak yerin tapu kütüğünün mülkiyet sütununa şahıs isimleri değil yararlanacak taşınmazların ada ve parsel numaraları yazılır.

    Takas: Para alacaklılarının ödeşmesidir. Gayrimenkul malların takası mümkün olmayıp, ancak trampası mümkündür. Uygulamada takas denerek genelde trampa kastedilmektedir. Vekâletnamelerdeki "gayrimenkulleri takas" yetkisinin trampa olarak yorumlanması mümkündür.

    Merkezi Yerde: Bina ya da konutun, bulunduğu semt veya kentin merkezi sayılan bölümüne; çarşı, pazar ve ulaşım araçlarına yakın olması.

    Plan: Belli bir yerin bir ölçekte kuşbakışı çizimidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü