Eğitim Sitesi

Backbone Nedir? Backbone Hakkında Kısaca Bilgi

Backbone Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Backbone:

Omurların oluşturduğu bel kemiği.

 

Bilgisayar Terimi Olarak BACKBONE:

Büyük veri kapasitesine sahip bir ağı besleyen hızlı bir hat veya bir seri bağlantıdır. Omurga. Bir bilgi parçası ile diğeri arasındaki ilişkidir.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Terapi: Bir hastalığı yenecek etkenleri ve bu etkenlerin kullanılma yöntemlerini bularak hastanın sıkıntılarını giderme, iyi etme işi, sağaltım.

    Flatulus: Mide veya bağırsakta toplanan gaz.

    Çok Parmaklılık: Beşten çok el ve ayak parmağına sahip olma durumu.

    Tansiyon: Tansiyon; kalp ve damar hastalıklarının habercisi olabileceği gibi felç geçirme riski ve böbrek hastalıkları hakkında da sinyal verir. Herhangi bir şikayetiniz olmasa da tansiyonunuzu muhakkak ölçmeniz gerekir. Ayda bir gün ve günde üç kez (sabah uyandığınızda, öğle yemeğinin ardından ve akşam dinlenme saatinizde) tansiyonunuzu ölçerek kaydetmek, kalp hastalığı yaşama riskinizi görmenizi sağlar. Genel olarak büyük tansiyonunuzu bilmenizde fayda var, bu tansiyon kalbin her nabızdaki kan pompalarken karşı olarak çalıştığı basıncı yansıtır. Büyük tansiyonunuzda 130 üstü hipertansiyon olarak kabul edilmeye başlar ve bu rakam 140'ı geçtiğinde artık tansiyonunuz çok yüksek demektir ve bir doktora başvurmanız gerekir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü