Eğitim Sitesi

Bachelor of Science(BS, BSc) Nedir? Bachelor of Science(BS, BSc) Hakkında Kısaca Bilgi

Bachelor of Science(BS, BSc) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Bachelor of Science(BS, BSc):

Fen Fakültesi lisans derecesi. Avrupa Birliği ülkelerinde liseden sonra 3 yıl, Türkiye'de ise 4 yıllık eğitimin ardından edinilir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Bilim Dalı-Sanat Dalı: Bilim dalı veya sanat dalı bilimin veya sanatın belli bir alanında eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinin yürütüldüğü en küçük akademik birimdir.

    Uzaktan Öğretim: Uzaktan Öğretim, fiziksel olarak öğrencilerin bir derslik çatısı altında olmasını gerektirmeksizin, teknolojinin imkânlarından (internet ve çeşitli bilgisayar programları, video, grafik)yararlanılarak, öğrenci ve öğretmenlerin sanal dershane ortamında bir araya getirildikleri, planlı bir öğretim şeklidir.

    Yabancı Dil: Üniversitelerin Yabancı Diller Yüksekokulu, Fakülte ve Bölümlerin talepleri doğrultusunda farklı saat / hafta programlar halinde dil dersleri açmaktadır. İyi bir mesleki eğitimin yansıra bir / birden fazla yabancı dil becerisi de kazanarak, geleceğin çağdaş birer ferdi olarak toplumda yer almanızı sağlar.

    Referans Mektubu (Letter of Recommendation): Öğretim üyelerinin, öğrencilere dair yazdıkları tanıtıcı mektuptur. Yüksek lisans başvuruları için genelde 2 farklı hocanızdan referans mektubu almanız istenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü