Eğitim Sitesi

Baba Nedir? Baba Hakkında Kısaca Bilgi

Baba Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Baba:

Yapılarda dikine konulan ağaçtan destek.

 

Denizcilik Terimi Olarak Baba:

1- Deniz aracından sahile veya diğer bir gemiye verilen halatların bağlanması için dikine ve yan yana yapılmış demir veya ağaç kısa sütunlardır.

2- Halat volta etmek için ağaç veya maden yapılmış silindirik biçimli, başlıklı veya halatların kurtulmaması için çıkıntılı güverte veya rıhtıma bağlanan sabit gereç.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Baba:

Asma makaslarda üzerine oturan aşığın yükünü yanlamalarla gergiye ileten, gerginin asıldığı ve çekmeye çalışan makas elemanıdır. Babanın kesiti kare ya da kareye yakın dikdörtgen olabilir.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Baba:

Napoli Bölgesinin geleneksel tatlısıdır. Pişirildikten sonra romla ıslatılıp marmelat sürülür. Hamurunun yumuşak ve krema kıvamında olması önemlidir.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Fresk (Fresko): 1- Islak sıva üstüne, ezildikten sonra su ya da su ve kireç bileşimi bir bağlayıcı ile karıştırılan pigmentlerle yapılan resim. Yüzey kurudukça kireç, pigmentin sıvaya yapışmasını sağlar. Anıtsal duvar resmi için çok uygun olan bu teknik, özellikle İtalya gibi kuru ve sıcak iklim ülkelerinde yaygınlaşmıştır. 2- Yaş sıva üzerine suda çözülmüş boya pigmentleri kullanarak yapılan duvar resim tekniği.

    Flaş: Fotoğraf çekimleri sırasında yeterli ışığı sağlamak için kullanılan aydınlatıcı cihaza Flaş denir.

    Avlulu Medrese: İç avlusunun üstü açık olan medreseler için kullanılan bir sanat tarihi deyimi.

    Aşık: Çatı örtüsünü taşıyan yatay kiriş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü