Eğitim Sitesi

Azl Nedir? Azl Hakkında Kısaca Bilgi

Azl Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Azl:

Bir şeyi yerinden almak, işinden ayırmak, makamından ayırmak, görevden almak.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yatay İletişim: Farklı bölümlerde ancak aynı örgütsel düzeylerdeki kişiler ve birimler arasında, işle ya da kişisel konularla ilgili olarak kurulan iletişim.

    Esnek Çalışma: İşin niteliği ve yapısına göre, gerek çalışma zamanları, gerekse mekân kullanımı açısından, çalışan insana, iş hukuku düzenlemeleri veya işverenin müsamahası çerçevesinde, çalışma hayatının düzenlenmesine yönelik verilen standart dışı uygulama biçimleri.

    Kültür Varlıkları: Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan veya tarih öncesi ya da tarihi devirlerde sosyal yaşama konu olmuş bilimsel ve kültürel açıdan özgün değer taşıyan yer üstünde, yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklar.

    Elektronik Belediye (E-Belediye): Belediye yönetimi ile yerel yönetim hizmet ve faaliyetlerinde enformasyon teknolojilerinin kullanımı, vatandaş ve işletmelere internet üzerinden etkin bir biçimde hizmet sunumu, kurum içi birimlerin bilgisayar ağları ile entegrasyonu ve ilgili dış birimlerle ağ üzerinden iletişimin sağlanması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü