Eğitim Sitesi

Aydınlatma Nedir? Aydınlatma Hakkında Kısaca Bilgi

Aydınlatma Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Aydınlatma:

Aydınlatma, çevrenin ve nesnelerin görünmesi için ışık uygulanmasıdır. Ancak sağlıklı görüntünün oluşması için aydınlatmanın doğru uygulanması gerekir. Aydınlatma düzeni; odanın genişliğini, dekorasyonunu, en önemlisi mekanın kullanım fonksiyonlarını etkileyen çok önemli bir detaydır. Kimi zaman sadece önümüzü görmek için ihtiyaç duyduğumuz aydınlatma ürünleri, bazen bir kutlamanın en önemli unsuru haline gelebilmektedir.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Aydınlatma:

Çevredeki nesneleri ortaya çıkarmak ve yönlendirmek kaygısıyla ışıklandırmak.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    PVC Asma Tavan: Arzu edilen her türlü formda, eğik çatı arası tavan uygulamalarında veya amorf şekillerde uygulanabilen asma tavan çeşididir. İstenilen kotta, mevcut asma tavanı sökmeden ve hiçbir askı elemanına ihtiyaç duymadan duvardan duvara monte edilir (Derzsiz maksimum 50m2) uygulanabilir. Daha geniş mekanlarda derz profili kullanılmaktadır. Bina veya monte edildiği strüktüre ilave fazla bir yük getirmeyen, hafif, sökülebilen, kolay taşınabilen (210 gr / m2) ekonomik çözümler sunar. Uygulama sırasında mekanın kullanıma engel olacak şekilde kapatılmasına ve mevcut eşyaların taşınmasına gerek kalmadan, tozlanma veya kirlenmeye neden olmadan kolay ve çabuk monte ve demonte edilebilir. Toz ve kir tutmayan, hijyenik, antistatik, nem ve sudan etkilenmeyen, yıkanabilir, silinebilir, çatlamayan ürünlerdir. Yangında alev almaz (B1 sınıfı) Her cins aydınlatma armatürü, menfez, sprinkler, dedektör, hoparlör gibi tavanda yer alan tesisat elemanlarının montajına uygundur. Çok değişik renkleri, mat-parlak ve desenli yüzeyleri mevcuttur.

    Fütürizm: 1909 yılında İtalya'da doğan ve geçmişe, şimdiki zamana ve geleceğe değin durumları aynı zamanda gösteren sanat çığırı.

    Beko: Terskepçe, kendine çekerek hendek kazan bir çeşit ekskavatör.

    Bimsbeton: Agrega olarak bims agregaları kullanılarak, gerektiğinde kum ilave edilerek yapılan hafif beton.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü