Eğitim Sitesi

Avatar (awatar) Nedir? Avatar (awatar) Hakkında Kısaca Bilgi

Avatar (awatar) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Avatar (awatar):

İnternette, bir kullanıcı adının altında yer alan grafik, resim ya da fotoğraf.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Lateral Chromatic Aberration: Kenar kromatik sapmalar olarak tercüme edilebilen bu kavram özellikle fotoğrafta çeşitli alanlarda ışığın yansıma algılanmasından kaynaklanan ve belli alanlarda farklı renk saçaklarının elde edilmesi ile sonuçlanmasını ifade eder ki, bu etki daha çok siyahtan beyaza geçiş noktalarında görülür.

    Frame Rate: Bir video kameranın saniyede yapmış olduğu çekim oranını ifade eder. Normalde iyi bir video görüntüsü saniyede en az 24 kare çekim yapar. Fakat bu günlerde bazı kameraların video çekimleri saniyede 9 veya 15 kare şeklinde de olabilmektedir. Bunlar düşük çözünürlüklü olduklarından göz bunu pek algılayamamaktadır. Genelde bu özellik 9 fps, 15fps, 24fps, 30fps şeklinde karşımıza çıkar. Bunun açılımı mesela 24 frame per second yani saniyede akım hızı 24 kareden oluşur şeklindedir.

    Poz Kilidi: Fotoğraf makinesinin bu özelliğiyle belirlenen poz değerleri bir düğmeye basarak sabitlenir ve kadraj değiştirilse de aynı değerlerle fotoğraf çekilebilir. Özellikle otomatik pozlamada orta ton değerinin sabitlenmesinde kullanılır.

    DPOF (digital print order format): Arada bir bilgisayar olmaksızın bir dijital kameranın ki DPOF destekli, yine bu formatı destekleyen bir yazıcıya bağlanarak çekilen resimlerin baskı yapılabilmesini ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü