Eğitim Sitesi

ATM (Asychronus Transfer Mode) Nedir? ATM (Asychronus Transfer Mode) Hakkında Kısaca Bilgi

ATM (Asychronus Transfer Mode) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak ATM (Asychronus Transfer Mode):

Asenkron Transfer Modu. Veri için paket bazlı ve switch'leme teknolojisi. Sabit ağlar geliştirilmiş olan ATM, günümüzde kablosuz veri iletiminde kullanılıyor.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Ekstra Kurutma Programı: Bu program, havlular gibi ütü gerektirmeyen kalın veya kapitone kumaşlar için kullanılan bir programdır.

    RGBY: Sharp tarafından üretilen Dünya’nın ilk 4 renk filtreli televizyonlarının renk uzayıdır. Klasik RGB ye (kırmızı, yeşil, mavi) sarı rengin (Yellow) eklenmesidir. Quad Pixel teknolojisini tanıtan Sharp,Quad Pixel teknolojisi ile RGBY filtreli kullanılarak renk paleti genişletilmiş, 1 trilyondan fazla renk sunacağı ve renk kuantumunun genişletileceği belirtildi. Quad Pixel ile ekranda görülen renklerin çok daha canlı ve ayırt edilebilir olacağı ifade ediliyor.

    WAP: WAP (Wireless Application Protocol - Kablosuz Uygulama Protokolü) özellikle WAP destekli cep telefonları için oluşturulmuş Web sitelerine erişim sağlar.

    Bitmap: Bir görüntü alanını ve her bir pikselin rengini belirler. GIF ve JPEG, bitmap içeren grafik görüntü dosya tipine iyi birer örnektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü