Eğitim Sitesi

Atık Yönetimi Nedir? Atık Yönetimi Hakkında Kısaca Bilgi

Atık Yönetimi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Atık Yönetimi:

Herhangi bir ürünün tasarım aşamasından başlayarak; üretim, tüketim, atık oluşumu, atığın geri dönüştürülmesi ve/veya bertarafını kapsayan bir disiplindir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Atık Yönetimi:

Hafriyat toprağı ile inşaat / yıkıntı atıklarının kaynağında ayrılarak toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, tekrar kullanılması, geri kazanılması ve depolanması işlemleri.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Humus: 1- Bitkisel kalıntıların çürüyerek parçalanmaları sonucunda oluşmuş ve toprağın su tutmasına yardım eden organik maddedir. 2- Toprağın üstünde ve içinde çürümeye, kokmaya uğramış bitki döküntülülerinden meydana gelen esmer renkteki madde.

    Deprem Şiddeti: Herhangi bir derinlikte olan depremin, yeryüzünde hissedildiği bir noktadaki etkisinin ölçüsü olarak tanımlanmaktadır. Depremin şiddeti, yapılar, doğa ve insanlar üzerindeki etkilerinin bir ölçüsüdür. Bu etki, depremin büyüklüğü, odak derinliği, uzaklığı yapıların depreme karşı gösterdiği dayanıklılık dahi değişik olabilmektedir. Şiddet; ölçümlere dayalı değildir, tamamen gözlemsel verilere dayanır.

    Absorbsiyon: Soğurmak. Işık veya ısının başka bir cisim içinden geçerken bir kısmının emilmesi, alıkonulması.

    Nüfus Artışı: Doğum oranı ile ölüm oranı arasındaki fark nüfus artışını gösterir Bir ülkede doğum oranı fazla, ölüm oranı az ise nüfus artışı meydana gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü