Eğitim Sitesi

Astigmatizm/astigmatlık Nedir? Astigmatizm/astigmatlık Hakkında Kısaca Bilgi

Astigmatizm/astigmatlık Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Astigmatizm/astigmatlık:

Merceklerden gelen paralel ışınların eğik demetleri, bir noktadan daha çok, bir çizgi gibi odağa gelmesi sonucu oluşan mercek sapması.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Advanced Photo System: 35 mm fotoğraf makinesini öğrenmekle zaman harcamak istemeyen bir kullanıcı için Kodak'ın fotoğraf çekimini kolaylaştırma girişimidir.

    Barit: Kâğıt ve diğer lifli malzemelerden yapılmış olan fotoğraf kâğıtlarında duyarlı katmanın emilmesini önlemek için kullanılan kaplama. (baryta)

    ISO: 1- Filmlerin duyarlılığı ile ilgili standartları belirleyen International Standarts Organization'ın kısaltmasıdır. ISO, ASA (American Standarts Association) teriminin yerini almıştır. (International Standard Organisation - Uluslararası Standartlar Organizasyonu) 2- Bir filmin ışığa duyarlılığını gösteren numara serisidir. Kural olarak duyarlılık 25 ile 1600 ISO arasında değişmektedir. Örneğin 200 ISO bir film, 100 ISO bir filmin iki katı hassastır ve bu da ışığa iki kat daha duyarlı olduğu anlamına gelir. 50 ISO bir film ise 100 ISO filmin yarı hızında olduğu gibi ışığa hassasiyeti de yarısı kadardır.

    k: Kilo (bin) önekinin kısaltması. / Anahtar renk veya siyah, CMYK ayrımındaki dördüncü renk.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü