Eğitim Sitesi

ASR (Autuomatic Speech Recognition) Nedir? ASR (Autuomatic Speech Recognition) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Teknolojik Ürünler terimleri sözlüğümüzde ASR (Autuomatic Speech Recognition) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. ASR (Autuomatic Speech Recognition) nedir? ASR (Autuomatic Speech Recognition) ne demek? ASR (Autuomatic Speech Recognition) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

ASR (Autuomatic Speech Recognition) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak ASR (Autuomatic Speech Recognition):

İnsan sesini otomatik olarak algılayıp komutlara dönüştüren sistemler. Sesli yanıt sistemlerinde kullanıcıya kolaylık sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.


Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

ATM (Asychronus Transfer Mode): Asenkron Transfer Modu. Veri için paket bazlı ve switch'leme teknolojisi. Sabit ağlar geliştirilmiş olan ATM, günümüzde kablosuz veri iletiminde kullanılıyor.

Batarya: Kablosuz telefonların güç kaynağı. Kablosuz telefonlar ve iletişim cihazlarında, nikel kadmiyum, nikel metal hidrid ve lityum iyon gibi, yeniden şarj edilebilir bataryalar kullanılır. (Battery)

Bluetooth: Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkan veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip.

Call Center: Çağrı merkezi. Müşterilerden gelen çağrılarla birlikte diğer çağrıların da bilgisayar otomasyonu yardımıyla yönetildiği merkez.

Call Timer: Airtime'ın kullanım süresinin kümülatif olarak kaydedildiği servis. Cep telefonlarında bütün aramaların süresinin kaydedilmesi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü