Eğitim Sitesi

Asit Yağmuru Nedir? Asit Yağmuru Hakkında Kısaca Bilgi

Asit Yağmuru Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Asit Yağmuru:

Esas olarak sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından ve otomobillerden kaynaklanan, sülfür ve azot oksitleri içeren su buharı emisyonlarının yol açtığı asit çökelmesi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Asit Yağmuru:

Yakıtlardan çıkan kükürt oksit ve azot oksit gazlarının havadaki su buharı ile birleşip asit oluşturarak yağmur suları ile yeryüzüne inmesi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Asit Yağmuru:

1. Kükürt oksitleri, azot oksitleri gibi hava kirleticilerinin havadaki su molekülleriyle birleşmesiyle oluşan asit yağışının yağmur hâlinde yeryüzüne inmesi.

2. Atmosfere insan faaliyetleri sonucunda verilen asit oluşturan öncül moleküllerin sonucunda normalden daha düşük pH'ya sahip yağışların olması.

 

Coğrafya Terimi Olarak Asit Yağmuru:

1- Sanayi kuruluşları, ev ve iş yerleri ile ekzozlardan havaya yayılan azot ve sülfür oksitlerin yağışlarla yere düşmesi. Atmosferde karbondioksit ve ısıyı tutan diğer gazların düzeyinin yükselmesidir.

2- Çoğunlukla enerji üretimi ve endüstriyel etkinliklerden kaynaklanan kimyasalların uygun meteorolojik koşullar altında yeryüzüne ulaşmasıyla oluşan yağmurlara denir.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Kalite Kontrol: Kalite isteklerini sağlamak için kullanılan uygulama teknikleri ve faaliyetleri.

    Kanun Hükmünde Kararname: Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir kanunla (Yetki Kanunu) yetki vermesi üzerine Bakanlar Kurulu tarafından yetki kanunu çerçevesinde belli konuları düzenlemek amacıyla çıkarılan yazılı hukuk kurallarıdır. Bunlar tıpkı kanunlar gibi resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girerler. (Örnek; Bakanlar Kurulunun TBMM'den aldıkları yetki kanunu çerçevesinde memur maaşlarında düzenleme yapmayı içeren Kanun Hükmünde Kararnameler).

    Müdür Yardımcısı: Müdürün işlerine yardım eden, yokluğunda yetkileri üzerine alıp işleri yöneten kimse, müdür muavini.

    Betonarme Hasırı: Betonarme döşeme veya perdelerde donatıyı meydana getiren beton çeliğinden yapılmış hasır. Betonarme hasırı yapı yerinde hazırlanabileceği gibi, fabrikada belli ölçülerde kaynaklı olarak yapılıp yapı yerine gönderilebilir. Bu ikincisine, hazır betonarme hasırı veya çelik hasır denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü