Eğitim Sitesi

Asismik Nedir? Asismik Hakkında Kısaca Bilgi

Asismik Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Asismik:

Depreme dayanıklı.

 

Deprem Terimi Olarak Asismik:

Sismik faaliyet veya depremlerin olmaması durumu.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Denge: Bir mekana yerleştirilen nesnelerin bir araya gelip uyumlu kompozisyon oluşturduğu durumlarda kullanılan terimdir. Dengeyi simetrik nesnelerle sağlayabileceğiniz gibi, asimetrik nesnelerde de başarıyı yakalayabilirsiniz. Bunu örneklemek gerekirse, bir duvara yaslanan dolabın iki yanında avize sallanıyorsa, burada denge sağlanmış demektir. Bu simetrik dengeye örnektir. Bir şifonyerin sol tarafında çiçek desenli bir obje, sağ tarafında ise şamdan ve mum bulundurmak, asimetrik düzende dengeyi sağlamaktır.

    Ton Kontrastı: Bir rengin en açık tonundan en koyu tonuna kadar olan ton farklılıklarıdır. Renge beyaz ya da beyaza yakın bir ton karıştırılarak rengin tonunu açabilir, siyah ya da yakın bir tonda koyu renk ekleyerek rengi koyulaştırabilirsiniz.

    Farbala: Perde vb. şeylerin kenarına dikilen kırmalı veya büzgülü süs, fırfır. Korniş ya da perde boruları üzerinde kullanılan kırmalı büzgülü ya da püsküllü süs, fırfır.

    Banliyö: 1- Büyük bir kentin yakın çevresinde bulunan ve yaşayışına katılan yerleşme. 2- Büyük bir kentin yakın çevresi, yöre, dolay.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü