Eğitim Sitesi

Ashab-ı Yemin Nedir? Ashab-ı Yemin Hakkında Kısaca Bilgi

Ashab-ı Yemin Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ashab-ı Yemin:

Allah’a vermiş oldukları sözü dünyada bozmayan, kendi kazançlarından ziyade Cenab-ı Hakk'ın lütuf ve ikramına kavuşacakları ümid edilenler. Allah'a itaatleri ve amelleri iyi olup ahirette amel defterleri sağ taraftan verilecek olanlar. Mukaddesatçılar. Sağcılar. Cennetlik olanlar.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Zilhicce: 1. Kamerî ayların on ikincisi. 2. Eski Arap geleneğine göre içerisinde savaş yapılması yasak olan dört haram aydan biri. Haram aylar; recep, zilkade, zilhicce ve muharremdir. Hac ve kurban ibadetleri zilhicce ayı içerisinde yerine getirilir.

    İftar: Orucun bitiş zamanı, oruç açmaktır.

    Tekvin: Allah'ın Subûtî Sıfatı. Yaratmak, yoktan var etmek demektir. Yüce Allah yegâne yaratıcıdır. O, ezelî ilmiyle bilip dilediği her şeyi sonsuz güç ve kudretiyle yaratmıştır. Yaratmak, rızık vermek, diriltmek, öldürmek nimet vermek ve şekil vermek tekvin sıfatının sonuçlarıdır.

    Müstehab (Mendup): Lügat manası, sevilmiş şey demektir. Din deyiminde, Peygamber (s.a.v.) Efendimizin bazen yaptıkları ve bazen de terk ettikleri ibadettir. Kuşluk Namazı gibi. Bu bir nevi müekked olmayan sünnettir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü