Eğitim Sitesi

Aşamalı deklanşör sistemi Nedir? Aşamalı deklanşör sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Aşamalı deklanşör sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Aşamalı deklanşör sistemi:

Bilgi, mekanik bir deklanşör kullanılarak bir bir her satırdan toplanır ve işlenir. Benzer sonuçlar sağlayan Aşamalı Tarama Sistemine benzer bir işlemdir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Doğal yoğunluk filtresi: Fotoğraf makinelerinde, objektife takılarak kullanılan gri renkle filtrelerdir. Tüm renklerde aynı oranda süzüm yaptığı için sonuçsal görüntüde herhangi bir renk kaybına neden olmazlar. Diyafram ve örtücü hızı ile oynamanın mümkün olmadığı durumlarda, makineye girmesi gereken ışığın azaltılması amacıyla kullanılırlar.

    Hue: Temel renklerin bütün oranını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Hue aynı zamanda sadece sizin kullandığınız rengi ifade eden bir parçadır. İçinde Hue nun bir parça olduğu bir renk geçişi kullandığınızda gökkuşağı efektleri oluşturabilirsiniz.

    Bozulma (Distorsiyon): 1- Görüntünün kenarlarındaki düz çizgilerin dışarıya veya içeriye doğru kıvrılmış şekilde görünmelerine neden olan optik bozulmadır. 2- Bir fotoğraftaki perspektif olağanın çok dışındaysa, buna 'distorsiyonlu perspektif' denilmektedir.

    Astigmatizm/astigmatlık: Merceklerden gelen paralel ışınların eğik demetleri, bir noktadan daha çok, bir çizgi gibi odağa gelmesi sonucu oluşan mercek sapması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü