Eğitim Sitesi

Ari Nedir? Ari Hakkında Kısaca Bilgi

Ari Terimi Hakkında Bilgiler

Arkeoloji Terimi Olarak Ari:

Hint-Avrupa dil ailesinin, Hint-İran kolunu konuşan insanlara verilen ad. Bu terim bir bütün olarak, M.S. XIX. yüzyılın sonlarında, Hint Avrupa ırkı için kullanılmaya başlanmıştır.

 

Hukuk Terimi Olarak Ari:

boş; çıplak; soyut; arınmış; yüksüz

 

Tarih Terimi Olarak Ari:

İran'dan geçerek Kuzey Hindistan'a yerleşen halk veya bu halktan olan kimse. Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-Iran grubuna verilen ad.

 

    Benzer Arkeoloji Terimleri

    Hellenik: Yunanlı ya da Yunanca konuşan anlamında, fakat özellikle Kuzey Yunanistan'da yer alan Teselya ile ilgili olarak kullanılan sözcük.

    Odeon: Sözcük anlamı Grekçe "şarkı söylemek" olan Odeion, içinde müzik yapılan yerdir. Çoğu kez küçük bir tiyatro biçiminde ve genellikle üstü kapalı bir yapıdır. İçinde müzik dinlemek için yapılmış özel yapı.

    Heilot (Helot): Sparta'da toprağa bağlı bir tür yarı-köle (devlet kölesi) sınıfını oluşturan insanlara verilen ad. Heilot'lar M.Ö. VIII. yüzyıl ortalarında, Sparta'nın genişleme döneminde Peloponnessos'un güneyinden Lakonia ve Messenia bölgelerinden getirilen köle halklardı ve Sparta nüfusunun önemli bir kısmını oluşturuyorlardı.

    Hiyeroglif: İlk kez M.Ö. 4 bin yılının sonunda yazıldığı belgelenen Mısır yazısına verilen ad. Harfler, çift harfler, üçlü harfler ile sözcüğün anlamının dahil olduğu kategoriyi işaret eden 'belirteç'lerden oluşmaktaydı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü