Eğitim Sitesi

Argümantasyon Nedir? Argümantasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Argümantasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Argümantasyon:

Argümantasyon, bir konu ya da problem durumunda farklı düşünen bireylerin iddialarını öne sürdüğü, problemi çözmek için çözüm önerilerini ortaya koyduğu, çürütücü ve sınırlayıcıların kullanıldığı dinamik bir süreçtir (Kuhn, 1992, 1993; Kuhn veUdell, 2003). Bu süreçte bireyin bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor becerileri etkilidir (van Eemeren ve diğer., 1996).

Argümantasyon bir konu hakkındaki bir görüşü haklı ya da haksız çıkarma, basitçe görüşü desteklemek veya çürütmek değildir. Argümantasyon analitik bir bakış açısını ortaya koyma yoludur. Bakış açısını dinleyici tarafından kabul edilebilirliğini arttırma ya da azaltma sürecidir (van Eemeren ve diğer., 1996)

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Argümantasyon:

Bilimsel tartışma yöntemi.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Pragmatizm (Yararcılık): Hakikati ve gerçekliği yalnızca eylemlerin sonuçları ve başarıları ile değerlendiren felsefe öğretisi.

    Toplum Sözleşmesi: Toplumu meydana getiren bireylerin yükümlülükleri ve haklarının kökenlerini açıklayan sözleşme.

    Olumlu Aktarma: Daha önce yapılmış bir öğrenmenin, başka bir durumdaki öğrenmeyi kolaylaştırması. İki durumdaki davranışlar benzer olduğunda ortaya çıkar.

    Kyrene Okulu: Sokrates'in ölümünden sonra öğrencileri hocalarının adını ve düşüncelerini yaşatmak ve bu düşünceleri geliştirip eklemeler yaparak yeni boyutlara taşımak için Sokratesçi Okullar kurmuşlardır. Kyrene Okulu, Aristippos'un kurduğu okulun adıdır. Kyrene okulu kurucusu Aristippos insanın her şeyden sevinç duymasını ve kendine haz verecek her şeyi yapmasını öğütler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü