Eğitim Sitesi

Aranegatif (internegative) Nedir? Aranegatif (internegative) Hakkında Kısaca Bilgi

Aranegatif (internegative) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Aranegatif (internegative):

Saydam renkli filmlerden renkli veya S-B baskılar yapmak için kopya çıkartılması amacıyla üretilmekte olan özel bir film türü. Ara negatif için kullanılan özel filmler, kopya sürecinde ortaya çıkan kontrastlığı önler.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Renk Süblimleştirme Yöntemiyle Çalışan Yazıcı: Süblimleşme yoluyla baskı alan yazıcılarda, mürekkep ısındığında renk verici gazlar meydana getirmektedir. Fotoğraf jelâtinine benzer şekilde, yüksek kalitede baskı alınabilmektedir.

    Pozlama Dengesi Kuralı: Bu kurala göre; Pozlama =ışık yoğunluğu x süre'dir. Burada ışık yoğunluğu makineye giren ışık miktarı, süre ile örtücünün açılıp kapanma hızını ifade eder.

    Dijital Fotomontaj: Dijital fotoğrafçılıkta, 2 veya daha fazla fotoğrafı veya bunların parçalarını birleştirerek tek bir nihai görüntü oluşturmaktır.

    Büyük Format: Filmler boyutları (format) itibariyle üçe ayrılırlar: Standart (35mm.), Orta ve Büyük format. Büyük format, orta format olarak kabul edilen 4x5, 6x7, 8x10 (en x boy) ölçülerinden daha büyük filmler için kullanılır. Büyük formatın avantajı, görüntü kalitesinde çok az kayıpla, oldukça büyük baskılara izin verebilmesidir. Büyük format' ta gren sorunu yoktur ve örnek baskılar (kontakt) doğrudan negatiflerden yapılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü