Eğitim Sitesi

Arama Motoru Nedir? Arama Motoru Hakkında Kısaca Bilgi

Arama Motoru Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Arama Motoru:

İnternet sitelerini arşivleyerek, kullanıcıların aradıkları konulardaki site ve sayfaları hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarını sağlayan özel web siteleridir. Google, Yandex, Bing, Yahoo en popüler arama motorları arasında yer alırlar.

 

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Arama Motoru:

Anahtar kelimeler veya belirtilen diğer terimlerle İnternetteki mevcut verileri arayan bir bilgisayar işlevi veya bu işlevin bulunduğu bir programdır.

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Onay kurumu-OK: Kişilerin kimliğini güvenli olarak belirleyip elektronik kimlik belgelerini hazırlayan ve anahtar yönetimini sağlayan kuruluş. (certifying authority-CA)

    Kimlik belirleme: Herhangi bir servisi almak isteyen birinin, gerçekten de kendi iddia ettiği kişi olduğunun belirlenmesi. (authentication)

    Kanal: Bilginin bir kullanıcıdan diğerine iletimi için gereken fiziksel iletişim ortamı, örneğin, bilgisayar bağlantısı, telefon kablosu, radyolink ve uydu üzerinden diğer kullanıcıya ulaşan bağlantının tümü. (channel)

    Gizlilik: İletişim kuran iki taraf arasındaki yazışmaların üçüncü kişilerden gizli tutulması, veya bir kişiye ait bilgilerin kendisi dışında herkesten gizli tutulması. (privacy)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü