Eğitim Sitesi

Âraf Nedir? Âraf Hakkında Kısaca Bilgi

Âraf Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Âraf:

Cennetle cehennem arasındaki bölge

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Reenkarnasyon: Ruh göçü. Ruhun bir bedenden başka bir bedene geçerek varlığını sürdürmesi, Hinduizmde görülen bir inançtır.

    Vasiyet: İnsanın, ölümünden sonraki işler hakkında bulunduğu tavsiyeler. Örneğin, bazı işlerin kendisi için yapılmasını istemesi, malının bir kısmının birilerine verilmesini söylemesi ve evladı gibi yetki sahibi olduğu kimseler hakkında, birini vasî tayin etmesi. Ölmeden önce vasiyet yazmak sünnettir.

    Kelam: 1. Allah'ın Subûtî Sıfatı. Söylemek ve konuşmak demektir. Allah'ın konuşması bizim konuşmamız gibi değildir. O, kelam sıfatı ile peygamberlerine kitaplar indirmiş, bazı peygamberler ile de konuşmuştur. Allah kelam sıfatıyla emreder, yasaklar ve haber verir 2. Söyleyiş biçimi, söyleme. 3. Allah'ın varlığını ve İslam dininin doğruluğunu konu edinen bilim.

    Secde: Namaz kılanın, ayak parmaklarını, dizlerini, ellerini, alnını ve burnunu yere koyması ile oluşan durumdur. Namaz kılarken yere eğilerek yüzün bir kısmını , Yüce Allah'a saygı için yere koymaktır. Arka arkaya yapılan iki secdeye "secdeteyn" denir. "Sücud" sözü de secde etmek ve secdeler manasına gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü