Eğitim Sitesi

Aplike Nedir? Aplike Hakkında Kısaca Bilgi

Aplike Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Aplike:

Düz veya desenli bir kumaştan kesilmiş motiflerin bir başka kumaşa işlenmiş durumu.

 

Sanat Terimi Olarak Aplike:

1. Orta Asya Türk Sanatında çokça görülen, kumaş üzerine başka bir kumaştan veya deriden kesilerek işlenen bir süsleme tekniği.

2. Düz veya desenli bir kumaştan kesilmiş motiflerin bir başka kumaşa işlenmiş durumu.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Aplike:

Giysi parçalarının üstüne tutturulan, dikilen veya yapıştırılan amblemler, kesilmiş kumaş şekilleri, figürler veya motifler.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Arabacı Ocağı: Osmanlı Devleti, Klasik Dönemi'nde orduda yer alan Kapıkulu askerlerinin yayalarından bir ocaktır. Top arabalarıyla taşıma arabalarını yapan, bunlara ait gereçleri hazırlayan, topları ve ordunun savaş ağırlıklarını taşıyan ocaktır. Komutanı Arabacıbaşıdır.

    Altı Ok: Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin yönlendirici ilkelerini belirten simge. Bu altı ilke cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve inkılapçılıktır. CHP'nin 1931 Kurultayı'nda benimsenen altı ilke1937'de anayasaya alınmıştır.

    Alacahöyük: Çorum'a 45 km. uzaklıkta, Alaca ilçesi höyük köyü yerleşim alanı içerisinde yer alan Alacahöyük; görkemli sfenksli kapısı, ilginç mimarlık eserleri ve mahalli müzesiyle, Boğazköy ve Yazılıkaya'yı ziyaret edenler için aynı gün gezilebilecek önemli bir arkeolojik ören yeridir. Boğazköy'e 34, Ankara'ya 210 km uzaklıktadır.

    Yeni Osmanlılar: Sultan Abdülaziz devrinde Meşrutiyet'e geçilmesi için çalışan ve bunun için kurulmuş olan cemiyetin adı. Bunlara "Genç Osmanlılar" da denirdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü