Eğitim Sitesi

Apel Nedir? Apel Hakkında Kısaca Bilgi

Apel Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Apel:

Pay bedelinin taksitle ödenmesinin sözkonusu olduğu durumlarda, ortaklık yönetim kurulu tarafından ortaklara yapılan çağrıya denir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Teminat: Garanti, güvence. Riskin geri dönüşümünü sağlamak üzere alınan bir tür garanti. Kredinin geri ödenmemesi durumunda teminatın nakde çevrilmesi ve bu nakitle kredinin ödenmemiş anapara, faiz ve diğer masraflarının tahsil edilebilmesi amaçlanır. Bir yatırımcının pozisyon açabilmesi için yatırması gereken para ve özkaynaktır.

    Tüketici Fiyat Endeksi: İlgili kurumlar tarafından belirli bir tarihte belirli mal ve hizmetlerin perakende fiyatlarıyla temel alınan bir tarihteki (zaman zaman değiştirilir) fiyatlar karşılaştırılarak hesaplanan hayat pahalılığı ölçütü.

    Toptan Eşya Fiyatları Endeksi(TEFE): Bir ekonomideki genel fiyat düzeyini ve paranın satın alma gücündeki değişimleri belirlemek için seçilmiş malların toptan fiyatları izlenerek düzenlenen endekstir.

    POS Cihazı: İş yerlerinin kredi kartı kabul ederken kullandıkları elektronik cihaz. Kartın arka yüzündeki manyetik şeritteki bilgiler elektronik olarak okunarak, provizyon işlemi online yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü