Eğitim Sitesi

Apeiron Nedir? Apeiron Hakkında Kısaca Bilgi

Apeiron Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Apeiron:

Sınırı olmayan. Anaximandros'ta varlığın ilk ilkesi ya da maddesi.

Anaksimandros tarafından sınırsız, belirsiz, niteliksiz, sürekli hareket halindeki maddeyi belirtmek için ortaya atılmış bir kavram.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Epokhe: 1. Yargı vermeme tutumu, yargısızlık. 2. Kuşkucularda, kesin hiç bir şey bilinemeyeceği için genellikle bilgiden vazgeçme ilkesi. 3. Günümüz görüngübilimde, bakışı salt olarak öze çevirebilmek için gerçeklik üzerine yargı vermeme. Yunancada epokhé, epékhein anlamı: durmak, kendinde kalmak

    Obsesyon: Düşüncede ortaya çıkan takıntılardır. Örneğin, bir annenin sürekli çocuğunun başına kötü şeylerin geleceğini düşünmesi obsesyondur.

    Bilinç: 1- Belirli bir zaman sınırı içinde insanın kendisinden ve çevresinden haberdar olması haline bilinç denir. Bilinç olmadan algılama dikkat, düşünme, hatırlama vb. zihinsel işlevlerden söz edilemez. 2- Bilinç: İnsanda farkındalığın, duygunun, algının ve bilginin merkezi olarak kabul edilen yeti. Yaşadıklarının farkında olma yetisi.

    Ateizm: Allah'ın varlığını reddeden görüş ateizmdir. (Tanrı tanımazlık). Ateizm Tanrı'nın varlığını reddederek evreni, evrene dayanarak açıklamaya çalışır. Bu nedenle ateizmi savunan düşünürler genelde materyalisttir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü