Eğitim Sitesi

Apadana Nedir? Apadana Hakkında Kısaca Bilgi

Apadana Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Apadana:

Çok sütunlu saray ve taht salonu.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Amfi Tiyatro: Eski Roma'da savaş oyunları, gladyatör ve vahşi hayvan dövüşlerinin yapıldığı daire veya oval oturma yerleri bulunan yüksek yapı.

    Strüktür: Bir nesneyi ya da yapıyı ayakta tutan taşıyıcı sistem. İçyapı.

    Transept: 1. Örtü sisteminde nefleri dik açı ile kesen ve altyapıya da yansıyan birim. Kiliselerde apsisin önünde nefleri dik olarak kesen uzun mekân. Kilisenin planını bir haç biçimine sokan bu mekânda, kral galerisi ve kilise orgu da yer alır. Bazı kiliselerde haç biçimli planın doğusunda da ek bir transept bulunur. 2. Kilisede esas nefi dik olarak kesen plana bir haç biçimi veren nef.

    Polikromi: Görsel sanatlar ve mimarlıkta çok renklilik. Özellikle mimarlık alanında rastlanılan bir sözcüktür. Diğer sanatlarda çok büyük ölçüde kullanıldığından, bunların ürünlerini polikromiyle nitelemek pek gerekli olmaz. Buna karşılık mimarlık alanında polikromi ancak bazı çağlar ve üsluplarda görülür. Örneğin Antik Yunan mimarlığı polikromiktir. dersimiz.com Bugün yüzyılların aşındırması sonucunda doğal renklerine bürünen tapınaklar gibi önemli kamu yapıları, özgün durumlarında renkli bir dış dekorasyona sahiptirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü