Eğitim Sitesi

Anten Nedir? Anten Hakkında Kısaca Bilgi

Anten Terimi Hakkında Bilgiler

Voleybol Terimi Olarak Anten:

Ağa her iki yanına takılı olup topun yan çizgilerden geçiş sınırını belirleyen çubuk.

 

Coğrafya Terimi Olarak Anten:

Radyo dalgalarını yada başka enerji sinyallerini gönderip almaya yarayan metal aygıt.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Anten:

Voleybolda filenin üzerindeki oyun alanı belirleyen uzantı.

 

    Benzer Voleybol Terimleri

    Baş Hakem: Maçın baş hakemi, oyunun ve oynandığı sahanın tek hakimidir. Özel bir sandalye üzerinde ayakta durur. Birinci hakem olarak da bilinir (First referee).

    Orta Oyuncu: Takımda blok yapmakla birinci derecede sorumlu olan oyuncu. Orta smaçörler ve blokçular genellikle takımdaki en uzun oyunculardır. Oyun kurucuya yakınlığı nedeniyle, hızlı hücum paslarının ve alçak pasların çoğu orta smaçöre verilir. Beceri düzeylerinin ve boyların çeşitliliği nedeniyle, ortada oyun kurma voleybolda yapılan en zor oyun kurmalardan biri kabul edilir. Bununla birlikte, orta oyun kurma, hücumu başlatmak ve rakip defansı baskı altında tutmak için kaçınılmaz bir gerekliliktir. Pratikte, orta smaçörlere çok bağırılır çünkü oyun kurucunun önünü kapatırlar (Middle Blocker).

    Sarı Kart: Hakemin bir oyuncuya veya antrenörü uyarı vermek için çıkardığı kart. Aynı oyuncu veya antrenöre gösterilen sarı kartlar oyundan diskalifiye olmalarıyla sonuçlanabilir. (Yellow Card)

    Eğlence Voleybolu: Herhangi bir kurala bağlı olmaksızın mahalle arasında, plajda, salonda eğlence amacıyla bir araya gelmiş insanların oynadığı voleybol (Entertaintment Volleyball).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Voleybol Terimleri Sözlüğü