Eğitim Sitesi

Anlık Hız Nedir? Anlık Hız Hakkında Kısaca Bilgi

Anlık Hız Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Anlık Hız:

Bir cismin belirli bir andaki hızıdır.

 

Kimya Terimi Olarak Anlık Hız:

Zamana karşı derişim grafiğinde eğimin tanjantı.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Basit Harmonik Hareket: Periyodik hareketlerde cismin bir denge konumu vardır. Cisim, bu denge konumundan uzaklaştıkça artan ve cisimden denge konumuna doğru etki eden bir kuvvet oluşur. Bu kuvvete geri çağırıcı kuvvet denir. Bu kuvvetin etkisi ile denge konumuna yönelen cisim, denge konumunda belirli bir kinetik enerji kazandığı için durmaz, hareketine devam eder. Bu sefer zıt yönde bir geri çağırıcı kuvvet oluşur. Geri çağırıcı kuvvetin denge konumundan, yer değiştirme ile doğru orantılı olduğu hareket türüne basit harmonik hareket denir.

    Termodinamiğin ikinci yasası: Üç özdeş form vardır : (1) Çevresine ısı yaymayan ve mekanik iş ile çalışan bir ısı makinesi yapılamaz. (2) Düşük sıcaklıktan daha yüksek sıcaklığa ısı transferi yaparak elde edilen soğutucular ancak mekanik iş kullanılarak yapılabilir. (3) Bir sistemin entropisi daima artma eğilimindedir.

    Açısal momentumun korunumu: Bir sistemin net dış dönme momenti sıfır ise sistemin açısal momenti değişmezdir.

    Yıkıcı (Sönümleyici) Girişim: Farklı kaynaklardan çıkan dalgaların, belirli bir uzaklıktaki ekran üzerinde dalga tepeleri ve dalga çukurları üst üste gelerek maksimum genlikteki noktalar oluşturmasına yapıcı girişim denir. Dalga tepeleri ile dalga çukurlarının üst üste gelerek minimum genlikli noktaları oluşturmasına da yıkıcı ya da sönümleyici girişim denilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü