Eğitim Sitesi

Anlaşma Nedir? Anlaşma Hakkında Kısaca Bilgi

Anlaşma Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Anlaşma:

İnşaat proje yöneticisi ve mal sahibi veya yüklenici ve mal sahibi arasındaki sözleşme hükümlerini içeren belge. Bunda başka evraka da atıf yapılabilir.

 

Tarih Terimi Olarak Anlaşma:

Belli bir konuda veya konularda tarafların görüş birliğine varmasıdır.

 

İnşaat Terimi Olarak Anlaşma:

İnşaat proje yöneticisi ve mal sahibi veya yüklenici ve mal sahibi arasındaki sözleşme hükümlerini içeren belge. Bunda başka evraka da atıf yapılabilir.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Anlaşma:

Düşünce ve amaç bakımından birleşip uyuşma.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Mabeyn: Eski konaklarda, harem ile selamlık arasında yer alan, hem harem hem de selamlık olarak kullanılabilen oda veya daire.

    Alaçam: "Karaçam"a Toroslarda verilen ad.

    Üstübeç: Pigment olarak beyaz boya yapımında, boyaların yoğunluğunu arttırmada yahut günümüzde- yağlıboya ve (dış hava etkisine açık dar yarık ve çatlakları doldurmak amacıyla tutkal ve tebeşir tozu ile üretilen üstübeç macunu gibi) macunlarda dolgu gereci olarak kullanılan; beyaz renkli ve çok örtücü bir madeni tozun genel adı.

    Çift Açılımlı (Vasistaslı) Pencereler: Pencere kanadının dönerek açılan kanatlı pencere ile yukarı kaldırarak veya aşağı çekilerek (düşer) açılan kanatlı pencereler gibi iki fonksiyonun aynı kanatta olması istendiğinde imal edilir. Kanat kasaya çift açılım menteşe ve kilitle bağlanır. Tutamak olarak da kendi özel kolu kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü