Eğitim Sitesi

Angström (angstrom) Nedir? Angström (angstrom) Hakkında Kısaca Bilgi

Angström (angstrom) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Angström (angstrom):

Sayısal olarak 1x10-10 m (1 metre'nin 10 000 000 000'da birine) eşit olan uzunluk birimi. Simgesi Å. Işık dalga boylarını ölçme birimidir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Viewfinder (Vizör): Bu sayede siz çekmek istediğiniz alanı gözünüzü ona dayayarak görür ve çekimi yaparsınız. Bazı kameralar vizör kullanmaz. Yerine renkli LCD ekran kullanarak çekim imkanı sunar. Fakat genelde tüm kameralarda hem optik vizör hemde renkli LCD ekran bulunur.

    Merkez Ağırlıklı Ölçüm: 1. Fotoelektrik devrenin ağırlıkla karenin orta kısmı ve çevresinde objeden yansıyan ışığı ölçtüğü sistemdir. 2. Fotoğraf makinesinde ışıkölçerin, tüm kadrajı dikkate almakla beraber, merkeze yakın % 60 - 80'lik bir bölgeyi daha ağırlıklı olarak değerlendirdiği, genellikle fotoğrafı çekilen nesne kadrajın ortalarında ise kullanışlı olan ışık ayarı.

    Abdek: Örtücü özelliği olan bir boyadır. Filmde istenmeyen yerlerin kapatılmasında kullanılır.

    LED (Light Emitting Diode): Işık saçan diod demektir. Genellikle elektronik aletlerde bir takım kontroller için kullanılan kırmızı, yeşil veya turuncu renkte ışık yayan ve cihazın herhangi bir bölümünün çalıştığını veya çalışmadığını gösteren ikaz işaretleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü