Eğitim Sitesi

Angström Nedir? Angström Hakkında Kısaca Bilgi

Angström Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Angström:

1- Metrenin on milyarda biri değerine eşit olan ışık dalgalarını ölçme birimi.

2- Çok küçük uzunlukların ölçümünde kullanılan birim.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Angström:

Işığın dalga boyu ölçümünde kullanılan uzunluk birimi (10 üstü -8 cm).

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Hız: Bir cismin konumunun birim zamandaki değişim miktarıdır. Hız, vektörel büyüklük ifade eden bir kavramdır.

    Periyot: 1. Parçacığın hareketinin bir tam devri tamamlaması için geçen süredir. 2. Devirli olaylarda, bir tam devir için geçen süre. 3. Bir tam salınım için geçen süredir. Frekans ile ters orantılıdır. 4. Çembersel hareket yapan cisimlerde, cismin çember çevresinde bir tam tur atması için geçen süreye periyot denir. Periyot “T” sembolü ile gösterilir, birimi SI birim sisteminde saniyedir (s).

    Faraday İndüksiyon yasası: Kapalı bir elektrik devresinde meydana gelen emk büyüklüğünün , elektrik devresinin manyetik alan içinde kapladığı yüzeyden geçen manyetik akının zamanla değişim hızına eşittir.Yani,kapalı bir elektrik devresi üzerinde ki manyetik alnın değiştirilmesi sonucunda devreden bir elektrik akimin akacağını göstermiştir.

    Coulomb Kanunu: 1-İki nokta yük arasındaki itme veya çekme kuvveti, yüklerin çarpımıyla doğru orantılı, aralarındaki uzaklığın karesiyle ters orantılıdır. 2-Yüklü iki cisim arasındaki itme veya çekme kuvveti, yüklerin çarpımı ile doğru aralarındaki uzaklığın karesi ile ters orantılıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü