Eğitim Sitesi

Anakronik Nedir? Anakronik Hakkında Kısaca Bilgi

Anakronik Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Anakronik:

Çağı geçmiş, çağa uymaz eskimiş.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kolonicilik: Bir ülkenin, kendi ülkesi dışındaki toprakları işgal ederek yönetmesine koloni denir. Bu kolonilerin devletin idaresinde aktif olarak kullanılması ise koloniciliktir.

    Artı Ürün: İnsanların ana ihtiyaçlarının karşılanması için inşaat malzemesi, kumaş, yiyecek, içecek gibi malzemelere ihtiyaçları vardır. Bu ana ihtiyaçlar tam olarak karşılandıktan sonra üretilen ürünler artı ürün olarak adlandırılmaktadır. Artı ürün ihtiyaç dışı olarak fazla üretilmiş ürünlerin bütünüdür. Artı ürün, eski çağlarda madenin gelişmesiyle, madeni aletlerin insan yaşamına dâhil olması sonucunda ortaya çıkmıştır.

    Tetimme: Fatih Sultan Mehmet döneminde öğretime açılan orta dereceli medreseler.

    Defterdar: Osmanlı Devleti'nde mali işlerden sorumlu olan Divan-ı Hümayun üyesi görevlidir. Kanunname-i Al-i Osman'a göre, padişah mülkünün vekilidir. Mali işlerin yanı sıra devletin ana arazisinin kayıtlarıyla, hazine defterlerinin korunmasından da sorumluydular. Önceleri bir defterdar varken, sonradan Rumeli defterdarı (Başdeftardar) , Anadolu defterdarı, Arap ve Acem defterdarı, İstanbul defterdarı Kıyı Bölgeleri defterdarı gibi yeni defterdarlıklar oluşturulmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü