Eğitim Sitesi

Anafaz Nedir? Anafaz Hakkında Kısaca Bilgi

Anafaz Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Anafaz:

1. Hücrede çekirdek bölünmesi gerçekleşirken kardeş kromatitlerin ilk kez birbirlerinden ayrıldığı evre.

2. Mitoz ya da mayoz hücre bölünmesinde metafazı izleyen ve kromozomların kutuplara doğru çekilmeye başladığı evre.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Anafaz:

Hücre bölünmesi sırasında görülen safhalardan biri.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mutualizm (+/+): Birlikte yaşayan organizmalar birbirine karşılıklı yarar sağlar. Örnek: Likenler ( Mantar ve yosunun(=Alg) oluşturduğu birlik ) Likenler alg ve mantarların beraber oluşturdukları birlikte yaşama şeklidir. Tüketici olan mantar alg e su, mineraller, karbondioksit ve yaşam ortamı sağlarken üretici olan alg mantara besin ve oksijen verir.

    Rizoit: Rizoid. Kökçük.

    Kromozom: 1. Prokaryot ve ökaryot hücrelerde üzerinde genleri taşıyan DNA ve nükleoproteinden oluşmuş yapı. Hücrenin kendi kendini eksiksiz olarak kopyalamasına yarayan tüm bilgileri içeren ve hücre çekirdeğinde yer alan DNA lar. 2. Hücre çekirdeği içindeki kalıtsal maddedir. Genleri içeren iplik ya da çubuk biçimindeki yapılardır. 3. Ökaryotlarda DNA’nın proteinlere sarılmasıyla yoğunlaşarak paketlenen, mikroskobik olarak gözlenebilen, sayısı canlı türüne bağlı olarak değişen, genetik bilgiyi taşıyan yapı.

    Subgerminal Boşluk: Tavuk yumurtalarının bölünen hücreleri altında bulunan küçük boşluk. Bu boşluk kurbağa yumurtalarının blastosölüyla homolog değildir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü