Eğitim Sitesi

Anabilim Dalı-Anasanat Dalı Nedir? Anabilim Dalı-Anasanat Dalı Hakkında Kısaca Bilgi

Anabilim Dalı-Anasanat Dalı Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Anabilim Dalı-Anasanat Dalı:

Anabilim veya anasanat dalı en az bir çok yerde birden fazla, biribirine yakın bilim veya sanat dalını kapsayan,eğitim, öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü akademik birimdir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Doktora: Bir lisans veya yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Doktora öğretimi, lisansın ardından yapıldığı taktirde en az 6 yarıyıl, yüksek lisansın ardından yapıldığı taktirde en az 4 yarıyıl süresini kapsar. Bu unvanın Uluslararası İngilizcedeki resmi tanımlama terimi ise "Ph.D."dir. Doktora, en yüksek seviyeli akademik derecedir.

    GRE (Graduate Record Examinations): GRE, Amerikada lisansüstü eğitim almak isteyen öğrenciler için düzenlenmiş bir sınavdır (İşletme bölümü hariç). Türkiye'de de bu sınava girebilirsiniz. Bazı üniversiteler ALES sınavı yerine GRE sonuçlarını da kabul etmektedir.

    GPA (Grade Point Average): Ağırlıklı not ortalaması. GPA, öğrencinin bir dönemde aldığı derslerden sağladığı toplam kredinin, aldığı derslerin kredi saat değerleri toplamına bölünmesi ile hesaplanır.

    Amfi: Öğrencilerin veya dinleyicilerin oturacakları sıraları arkaya doğru basamaklı olarak yükselen büyük dersliktir. Ders anlatıcı ve ders tahtası aşağıda, tiyatroya benzer yapıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü